21 49 39 00 Våre butikker

Weekendtur Madrid

Søk etter weekendtur til Madrid. Bestill fly og hotell samtidig og spar penger. Du kan sammenligne ulike avreisedager i vår lavpriskalender.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

Mer informasjon om Madrid

Fakta om Madrid

Madrid ligger ved Manzanares-elven, mellom Sierra de Guadarramafjellene og sletten. Spanias hovedstad ansees for å være den iberiske halvøyas finansielle, kulturelle og politiske sentrum. Byen vokste raskt, etter ordre fra Filip II, fra en småby på 1500-tallet til en by med storslått arkitektur. Bymurene rundt den fremkommelige og kompakte bykjernen ble revet i 1860.

Madrid er for kunstelskere kjent for sitt gylne triangel som ligger langs Paseo del Prado, og er en toppdestinasjon for alle som vil se god kunst. Triangelet består av tre museer: Prado, hvor man viser frem verk av både Velazquez og Goya, Thyssen Bornemisza Museo, som har en stor privat samling og dronning Sofia, som lykkes med å hente tilbake Picassos berømte mesterverk Guernica fra New York.

Bortsett fra det kulturelle og historiske mangfoldet har byen også en moderne infrastruktur og er berømt for sin ungdommelige atmosfære. Livlige kafeer oversvømmer torgene, tapasbarer finnes overalt og det intensive utelivet går for seg til langt ut på morgenkvisten. Spaser over Puerta del Sol og ta en titt på det berømte klokketårnet som ringer inn det nye året, eller ta en drink på Plaza Mayor mens du forestiller deg både den spanske inkvisisjonen og tyrefektingene som har funnet sted her. De festlighetene som finner sted for å feire Madrids skytshelgen er en spesiell opplevelse som man ikke kan gå glipp av hvis man får sjansen til å være med. Bestill hotellrom i forveien!
Innbyggere
2 905 000 (2007)

Når bør man reise?
Mai til oktober, selv om byens sjarm gjør den verdt å besøke når som helst.


Ikke gå glipp av

Teatro Real med sitt operahus som ble restaurert i 1850, Det kongelige palasset, Buen Retiro-parken, Nasjonalbiblioteket, Det arkeologiske museet og Lazaro Galdiano-museet.

Visste du at?
På sørsiden av torget Puerta del Sol er det en markering (0 kilometer) som alle avstander i Spania måles fra.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD

 

Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear