21 49 39 00 Våre butikker

Weekendtur Oslo

Søk etter weekendtur til Oslo. Bestill fly og hotell samtidig og spar penger. Du kan sammenligne ulike avreisedager i vår lavpriskalender.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

Mer om Oslo

Mer informasjon om Oslo

Fakta om Oslo

Oslo het en gang Christiania, så Kristiania, og er Norges hovedstad og største by. Den ligger lengst inne i Oslofjorden og har spredt seg langs vannet i en U-form. Den uunngåelige skandinaviske brannen (faktisk Oslos uheldigvis 14. brann) ødela den middelalderske byen i 1624, og en ny by vokste opp rundt Akershus festning på andre siden av vannet (festningen er fremdeles militært område men åpent for allmennheten). Oslo er så dominerende i norsk liv at byen kritiseres for å avfolke landsbygda og dra til seg altfor mange ungdommer. De hjelper riktignok til med å gjøre byen både levende og livlig. Oslo ser seg selv som party-hovedstaden, og her finnes et enormt tilbud av restauranter, barer og klubber.

Det er også en unnskyldning for den store allmenne motstanden mot ytterligere utbygging av byen, som vil forsikre innbyggerne fortsatt tilgang til urørt villmark rett utenfor dørstokken. På den andre siden er Oslo en kulturby med museer i verdensklasse, gallerier, parker og musikkarrangementer. Ta fergen til Bygdøy og se på det fantastiske museet med vikingskip, Kon-Tiki og Fram – som ble tatt i bruk av Norges berømte sjøfarere Thor Heyerdahl og Roald Amundsen. Oslo er et sted med store visuelle kontraster – en hel del morderne arkitektur, en del fra 1960-tallet som ærlig talt er forferdelig. Men store inntrykket er ikke på noen måte motbydelig, og her finnes det mange interessante kvartaler. Ta en spasertur gjennom byens hjerte, langs Karl Johan, fra det kongelige slottet til Jernbanetorget, og smal på Oslo når det er som best (og det inkluderer butikkene!). For å se sjarmerende trehus kan man ta seg til Kampen, Rodeløkka eller Vålerenga. Domkirken fra 1600-tallet (Oslos tredje) er definitivt verdt et besøk. Bli også med på en guidet tur på slottet.

 

Innbyggere
552 000 (2007)

Når bør man reise?
Når som helst, men unngå vinteren.

Ikke gå glipp av

Nobels fredssenter – hvor det blant annet finnes utstillinger om alle prisvinnerne. Oslo rådhus, hvor fredsprisen deles ut hvert år. Ikke gå glipp av de store veggmaleriene.

Utsikten fra Holmenkollen hvor hoppbakkeanlegget ble åpnet allerede i 1892. Ta også en tur til skimuseet. Munchmuseet hvor man viser frem hundrevis av malerier av det norske geniet. En spasertur langs Akerselva, fra landlige Frysja til sentrum av byen. Vigelands skulpturpark med over 200 bronse- og granittskulpturer av den norske mesteren Gustav Vigeland.Visste du at?
Oslo er en av verdens største hovedsteder i overflate. Mye er skog og det finnes 40 øyer og 343 sjøer.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD

 

Weekendtur til Norge

Weekendtur til Oslo
Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear