21 49 39 00 Våre butikker

Weekendtur London

Søk etter weekendtur til London. Bestill fly og hotell samtidig og spar penger. Du kan sammenligne ulike avreisedager i vår lavpriskalender.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

Billig fly + hotell t/r til London

fr. 2 516,-

Mer om London

Mer informasjon om London

Fakta om London

Englands hovedstad er en av verdens største byer – og et sted fylt med historie. London er også en av verdens viktigste internasjonale forretningssentrum, samtidig som den er en kulturell smeltedigel. Den er også en av verdens mest populære turistmål med fire ulike plasser på Unescos verdensarvsliste (Towern, Greenwich, Royal Botanic Gardens at Kew og Westminster Abbey/St Margaret's Church). Men det finnes også et stort antall andre severdigheter som Buckingham Palace, Tower Bridge, Big Ben, House of Parliament, London Eye (ta en kjøretur!), Nelsonstatuen på Trafalgar Square, St Paul's Cathedral, Marble Arch og Picadilly Circus. Det finnes mengder av vakre bygninger – georgiansk og viktoriansk arkitektur – og storslåtte kirker.

London ble ødelagt i den store brannen i 1666 som begynte på Pudding Lane. Det finnes knapt noen hus igjen fra tiden før brannen. De kraftige bombeangrepene under andre verdenskrig ødela også mye av byen, og utviklingen etter krigen har resultert i den arkitektoniske blandingen som gir London sin spesielle karakter. Det opprinnelige City of London, finansdistriktet, består mest av slående moderne bygninger. Det gjelder også for Isle of Dogs – det tidligere havneområdet som nå har blitt en rival til det gamle City. Enda lenger øst pågår en intensiv virksomhet for å sette i stand området som skal stå vert for sommer-OL i 2012. Her finner vi også kultur i verdensklasse: British Museum, Natural History Museum, Science Museum, Victoria and Albert Museum, National Gallery, National Portrait Gallery, Tate Britain og Tate Modern. London er landets underholdningssentrum med utallige teatre og konsertsaler. Det er også et paradis for den shoppingsultne
og West End (Oxford Street og Regent Street) samt Knightsbridge tilbyr den ultimate shoppingopplevelsen. "Hvor mye tid kan du avse for besøket i London?"

 

Innbyggere
7 700 000 (2007)

Når bør man reise?
London er et selvsagt reisemål året rundt, men viser seg kanskje ikke fra sin aller beste side i de grå vintermånedene (november til mars).

Ikke gå glipp av

De vakre parkene, som Regent's Park med den imponerende dyrehagen og Hyde Park med Princess Diana Memorial. En kjøretur med en typisk rød dobbeldekker, eller en av de mange turistbussene som finnes å velge mellom. Shakespeares Globe Theatre – en slående rekonstruksjon på Thames' sørlige bredder.

En tur på elven – fra Westminster til Greenwich. Imperial War Museum og HMS Belfast, som ligger til kai nær Tower Bridge. Somerset House, en vakker bygning fra 1700-tallet. Her finner man Courtauld Institute og Art, Gilbert Collection og Hermitage Rooms.Visste du at?
Historien om at amerikaneren som kjøpte London Bridge i 1962 for å bygge den opp igjen i Arizona trodde at det var Tower Bridge han kjøpte er formodentlig ikke sann... men det er en god historie!

Copyright © Octopus Publishing Group LTD

 

Oppgi antall reisende
Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear