21 49 39 00 Våre butikker

Reiser Dublin

Vennligere storby enn Dublin kan man lenge etter. Alle man møter her er vennlige og det ville ikke vært overraskende om folk i gatene plutselig løftet på hattene sine og brøt ut i sang. Siden Dublin ikke er en spesielt stor by med tanke på areal, så kan man nå de fleste interessante stedene til fots.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!


Det finnes en svært gammel, ekte sjarm i Dublin. Bare i sentrum finnes det høyhus, mens resten av byen består av koselige hus i georgiansk stil. Som i alle storbyer finnes det selvfølgelig distrikter som representerer ulike sosiale klasser og stilarter - alt fra hippe områder til mer klassisk elegante, kunstneriske nabolag og arbeiderklasseområder. Et stort kjennetegn ved Dublin er den grønne fargen som finnes i frodige parkområder og blomstrende hager.

Dublin er en by med en lang og interessant historie. Det finnes mange severdigheter og museer å besøke her. Den irske ølkulturen er selvsagt tydelig i Dublin - det formerlig svømmer over av ølpuber og koselige barer hvor man kan lytte til musikk, se fotballkamper eller bare sosialisere med byens vennlige innbyggere - alle i selskap med en stor, kald øl selvfølgelig.

Det kulturelle Irland stopper selvsagt ikke med ølpubene - en av Europas mest imponerende kunstsamlinger finnes også nettopp her, og et besøk til Dublin teller ikke hvis man ikke besøker den storslåtte St. Patrick's Cathedral.

 

 

Reiseguide om Dublin

St. Patrick-katedralen er den irske statens hovedkirke. Den praktfulle katedralen ble grunnlagt i 1191 og er den største kirken i landet. Irene, og spesielt Dublins innbyggere, er veldig stolte av sin vakre kirke.

Liker man irsk øl er det en selvfølge at man besøker Guinness Museum i løpet av oppholdet i Dublin. Her kan man lese om ølens historie og deretter la hjernecellene ta en pause i museets bar, hvor man i tillegg til god øl bys på levende musikk.

Midt i Dublin er det et stort slott med en praktfull borggård og et tårn som daterer seg tilbake til 1200-tallet. Slottet heter Dublin Castle, rett og slett, og vitner om svunne tider og storhet.

I The National Gallery of Ireland finnes en av Europas mest spektakulære kunstsamlinger og i Irish Museum of Modern Art kan man, i tillegg til å beundre den utrolig vakre 1600-tallsbygningen, se veldig interessante utstillinger.

Det er et veldig spennende vikingmuseum i Dublin, som for oss nordboere får en ekstra dimensjon av interesse. Viking Adventure har mange fascinerende vikinggjenstander og besøket blir en fantastisk reise 1000 år tilbake i tid.

Reiser til Irland

Reiser til Dublin
Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear