21 49 39 00 Våre butikker

Weekendtur Budapest

Søk etter weekendtur til Budapest. Bestill fly og hotell samtidig og spar penger. Du kan sammenligne ulike avreisedager i vår lavpriskalender.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

Mer informasjon om Budapest

Fakta om Budapest

Budapest besto opprinnelig av tre ulike byer, Buda, Pest og Óbuda, på begge sider av elven Donau. I 1873 ble de slått sammen til en by. Pest er byens kommersielle og kulturelle sentrum. Her finnes bulevardene, eller "ringlederne" som de kalles lokalt, med massevis av kafeer, restauranter, teatre og museer. Her må man absolutt besøke Nasjonalmuseet, som forteller landets historie. Fra kuppelen på Sankt Stefans basilika har man 360 graders utsikt over byen, men å gå opp dit er ikke noe for den som har høydeskrekk. Her ligger også parlamentsbygningen. Andreasbulevarden, med blant annet den ungarske Statsoperaen, munner ut i Heltenes torg. Budasiden er den historiske delen av byen. Her finnes slottshøyden, men blant annet det kongelige slottet som i dag rommer Nasjonalgalleriet, med både ungarske kunstnere og moderne mestere som Picasso og Lichtenstein, og det historiske museet. Innenfor ligger Mattiaskirken (Nagyboldogasszony-templom) hvis eldste deler her stammer fra 1200-tallet. Kirken er kongelig kroningskirke og her ble den siste kongen av Ungarn kronet, Károly (Karl), i 1916. Kirken ble renovert på slutten av 1800-tallet for å gjenskape glansen fra 1200-tallet. I skattekammeret finnes blant annet de kongelig kronjuvelene. Òbuda er den eldste delen av Budapest. Her finnes det spor etter bosetninger fra steinalderen. På romersk tid het byen Aquincum. Ungarerne kom ikke hit før på 800-tallet. Alle de tre bydelene befinner seg på Unescos verdensarvsliste. Dersom du blir lei av å se på historiske bygninger og museer kan du heller gå og bade – Budapest er kjent for sine badehus og sine oppvarmede utendørsbad selv om vinteren – eller begi deg til en av øyene i Donau. Der finner man restauranter og parker, som den Japanske hagen, en dyrehage og en masse musikk, fremfor alt på sommeren. Det er ikke for ingenting at verdens fremste komponister, som Béla Bartók og Zoltán Kodály, levde og jobbet i Budapest.
Innbyggere
1,6 millioner (2007)

Når bør man reise?
Året rundt, men musikkfestivalene finner sted om sommeren.

Ikke gå glipp av

Den store synagogen og det jødiske museet. Utsikten fra Gellert-åsen. Heltenes torg, mest kjent for sitt Millenniummonument, med statuer av de syv høvdingene som hersket over de syv madjarske stammene som grunnla Ungarn på 800-tallet. Bak dem står fjorten mer moderne statsmenn. Utsikten fra tårnet til Sankt Stefans basilika. Fengselscellen hvor Raoul Wallenberg satt før han forsvant, trolig til Sovjet. Den ligger i kjelleren til Terrormuseet på Andreasbulevarden, som fremfor alt forteller byens historie under tyskerne og russerne.


Visste du at?
Budapests t-bane åpnet allerede i 1896. Nest etter City & South London Railway i London er den verdens eldste.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD

 

Weekendtur til Ungarn

Weekendtur til Budapest
Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear