21 49 39 00 Våre butikker

Weekendtur Berlin

Søk etter weekendtur til Berlin. Bestill fly og hotell samtidig og spar penger. Du kan sammenligne ulike avreisedager i vår lavpriskalender.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

Mer informasjon om Berlin

Fakta om Berlin

De tidligste kildene som nevner Berlin er fra 1200-tallet. Siden da har byen vært i sentrum. Den var hovedstad i Preussen (1701–1918), i det tyske keiserdømmet (1871–1918), Weimarrepublikken (1919–1933) og i Tredje riket (1933–1945). Etter andre verdenskrig ble byen delt: Øst-Berlin ble hovedstad i Østtyskland og Vest-Berlin ble omringet av Berlinmuren mellom 1961 og 1989. Etter den tyske gjenforeningen ble Berlin på nytt Tysklands hovedstad.

Berlin har reist seg fra sin mørke fortid og har blitt en av de mest fremtidsinnstilte og sydende moderne kulturbyene i hele Europa. Alle Berlins tidligere herskere har avlagt sine spor i byen og det finnes en overflod av arkitektur fra forskjellige perioder. Blant det som er verdt et besøk kan man nevne det gjenoppbygde Schloss Charlottenburg, Brandenburger Tor og Bundeskanzleramt – den tyske kanslerens hovedsete og et merkverdig eksempel på moderne arkitektur. I der Reichstag kommer parlamentet sammen. Det ble ombygget av den britiske arkitekten Norman Foster på 1990-tallet og har en stor glasskuppel ovenfor kammeret, noe som gir tilgang for allmennheten – og det gir også en flott utsikt over byen. Unter Den Linden er en trekantet aveny som strekker seg fra Brandenburger Tor til det gamle Berliner Stadtschloss, og som en gang var byens fremste paradegate. Mange klassiske bygninger ligger langs gaten, som en del av Humboldt-universitetet. I byen finner man også hundrevis av kunstgallerier. Her går det årlige Art Forum – en internasjonal kunstmesse som fokuserer på moderne kunst – av stabelen. Området rundt Hacksescher Markt er Berlins motesentrum med utallige klesbutikker, klubber, barer og gallerier. Berlin er en ungdomsmagnet og fornøyelseslivet skal man ikke skyve under en stol. Blant de årlige festivalene kan man nevne PopKomm og Myfest.Christopher Street Day er Europas største pridefestival.

Berlin har 153 museer som dekker alle tenkelige emner – samtidskunst og det gamle Egypt, Berlins historie og Bauhausdesign, jødisk kultur, erotikk, antikkens Hellas, arkitektur, naturhistorie og indisk kultur. Men man kan også besøke Checkpoint Charlie og Berlin Wall Memorial. På Muséuminsel ligger flere av museene og øya befinner seg på Unescos verdensarvsliste.

 

Innbyggere
3 405 000 (2006)

Når bør man reise?
På sommeren – for alle festivalenes skyld.

Ikke gå glipp av

Berlin Wall Memorial, som bruker deler som er igjen av muren. Besøkende kan tenne lys for å minnes murens ofre.

Brandenburger Tor, en av Berlins byporter, tegnet av Carl Gotthard Langhans og oppført i 1788-1791. Utformingen er inspirert av porten til Akropolis. Det er et av Berlins mest berømte landemerker.

Riksdagsbygningen som ble oppført i 1884-1894. Den ble ferdigstilt, med en glasskuppel som er åpen for allmennheten, i 1999.

Muséuminsel som ligger mellom Spree og Kupfergraben. I bygningene på øya finnes flere arkeologiske samlinger og 1800-tallskunst.

Visste du at?
Berlin ligger i nordvestlige Tyskland ved elven Spree.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD

 

Weekendtur til Tyskland

Weekendtur til Berlin | Weekendtur til Munchen
Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear