21 49 39 00 Våre butikker

Weekendtur Praha

Søk etter weekendtur til Praha. Bestill fly og hotell samtidig og spar penger. Du kan sammenligne ulike avreisedager i vår lavpriskalender.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

Billig fly + hotell t/r til Praha

fr. 2 318,-

Mer om Praha

Mer informasjon om Praha

Fakta om Praha

Praha har vært det politiske, kulturelle og økonomiske sentrum i Tsjekkoslovakia (fra 1993 Tsjekkia) i mer enn tusen år. En del av forklaringen finnes i beliggenheten, ved elven Moldau (Vltava) midt mellom Berlin og Wien. En annen forklaring er byens geografi, med syv åser som var lette å forsvare. Mange mener at Praha er Europas vakreste by. Etter kommunismens fall i 1989 har Praha blitt et veldig populært turistmål, berømt for sin kafékultur og sitt intensive uteliv, men også for kultur og severdigheter. Byens storhetstid begynte allerede på 1300-tallet, da Karl IV, konge i det tysk-romerske riket, bestemte seg for å skape verdens vakreste by. Han grunnla universitetet – Sentral-Europas eldste nord for Alpene – og sto for byggingen av Sankt Vituskatedralen, Karlsbroen og bydelen Nové Město, kalt Nye byen, inntil Stare Město, gamlebyen.  Under hans tid var Praha Europas tredje største by. Praha domineres av borgen og borgen domineres av katedralen. Prahaborgen ble oppført på 800-tallet, men dens nåværende utseende er fra midten av 1700-tallet. Det er et av Europas største slott og man trenger flere dager for å se alle severdighetene. Det man ikke kan gå glipp av er de bohemske kronjuvelene. På en av gårdene ligger Prahaborgens bildegalleri, med keisernes samlinger. Inntil dette ligger Stenbergpalasset, som i dag rommer Nasjonalgalleriets samlinger av europeisk kunst, fremfor alt hollandske og flamske mestere fra 1400–1600. Det tok nesten seks hundre år å bygge Sankt Veitskatedralen, fra 1344 og fremover. Sant Václavs kapell er den eldste delen av katedralen og den mest vakkert dekorerte. Václav (Wencel av Bohemia), Tsjekkias skytshelgen, ligger begravd her. Gamlebyen er et område rikt på atmosfære, med brosteinsgater, trange kvartaler samt vakre kirker og palasser. Lillesiden, Malá Strana, ligger nedenfor slottet. Her finnes også en del historiske bygninger, som Sankt Nikolaus katedral. Karlsbroen er et annet must, for de tretti skulpturene, for folkelivet og fordi den gir en av de beste utsiktene over denne fascinerende byen.
Innbyggere
1,2 millioner (2007)

Når bør man reise?
Vår og høst – det er veldig mange turister i Praha om sommeren.

Ikke gå glipp av

Gamlebyens torg (Staroměstské náměstí) med et middelaldersk astronomisk ur på rådhusets fasade. Hver hele time kommer en hel prosesjon, døden, tolv apostler, en galende hane, forfengeligheten og aller sist en vaklende tyrker. Josefov, jødenes gamle bydel, med tre synagoger, den jødiske gravplassen og et minnesmerke over holocaust – den jødiske befolkningen ble tilintetgjort under krigen. Wallensteinhagen, ikke minst for utendørskonsertene om sommeren. Vyšehrad (Borgen på høyden) på et steinete platå ovenfor Moldau. På kirkegården ligger blant annet komponistene Antonin Dvořák og Bedřich Smetana begravet. Ginger og Fred, eller Det dansende huset (Tančící dům), et spennende eksempel på moderne arkitektur.


Visste du at?
Praha er kjent for sine forfattere, som Franz Kafka, Jaroslav Hašek (Den tapre soldaten Svejk), Ivan Klima og Václav Havel, president i Tsjekkoslovakia 1989–1992.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD

 

Oppgi antall reisende

Weekendtur til Tsjekkia

Weekendtur til Praha
Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear