21 49 39 00 Våre butikker

Weekendtur Palma de Mallorca

Søk etter weekendtur til Palma de Mallorca. Bestill fly og hotell samtidig og spar penger. Du kan sammenligne ulike avreisedager i vår lavpriskalender.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

Mer informasjon om Palma

Fakta om Palma

Palma ligger på Mallorcas sydkyst og er Balearenes hovedstad. Etter de vanlige europeiske stridighetene (og okkupasjon av blant andre fønikerne, romerne, vandalene og spanjolene) ble havnen base for pirater på 1600-tallet og et blomstrende sentrum på 1700-tallet. Men alt ble forandret med turiststrømmen som begynte å komme på 1950-tallet og som forandret den tradisjonelle kulturen i Palma. Over ti millioner besøkende kommer hit hvert år – så det er ikke stedet for stille avkobling. Men det finnes godt med gamle, fine bygninger igjen fra tiden før turismen. De som kommer til Palma fra havet ser den berømte gotiske katedralen ovenfor det gamle Almundaina-palasset, en gang den moriske kongens residens. Til venstre går en elegant strandpromenade med store hoteller og en marina. Til høyre glimter deler av Palmas berømte hvite strender. Ovenfor alt dette ligger det hvite, runde slottet Bellver fra 1300-tallet. Det historiske rammeverket er omgitt av en kosmopolitisk moderne by. I hjertet ligger det avlange, treomkransede Es Born – det sentrale torget. Det er et ideelt sted å ta en kopp kaffe, og det er navet som byens hektiske sosialliv dreier seg rundt. I nærheten ligger eksklusive butikker på Avenida Ray Jaime III. Men til tross for at det er turismen som er hersker i Palma, finnes likevel en genuin følelse av historie i byen. Bortsett fra de historiske bygningene finnes det også en hel del innenlandsk arkitektur her for de som verdsetter det folkelige. De ulike barrios (distinkte kvarterer) bør absolutt undersøkes. Et av de mest spennende er Portella, som ligger bak katedralen. Her finner man smale gater, store hus fra 1400-tallet og arabiske monumenter, som de gamle badene.
Innbyggere
375 000 (2005)

Når bør man reise?
På sommeren dersom man vil bade, resten av året om man vil besøke severdighetene.

Ikke gå glipp av

Cuevas del Drach – et merkverdig kompleks med fire grotter og tusenvis av stalaktitter. La Lonja fra 1400-tallet. Dette var fra begynnelsen av et børshus og nå et museum. Det praktfulle Palacio Vivot, som er et nasjonalmonument, og 1300-tallsklosteret som ligger ved siden av. En utflukt til det sentrale markedet ved Plaza Olivar, eller til lørdagens loppemarked på Avenida Gabriel Alomar i Villalonga (som er nesten like lang som navnet). Katedralens skattekamre, hvor man viser illuminerte manuskripter, juvelbesatte artefakter og helgensrelikvier i sakristiet.


Visste du at?
Mer enn halvparten av Mallorcas befolkning bor i Palma. Katedralen i Palma de Mallorca.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD

 

Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear