21 49 39 00 Våre butikker

Weekendtur Malaga

Søk etter weekendtur til Malaga. Bestill fly og hotell samtidig og spar penger. Du kan sammenligne ulike avreisedager i vår lavpriskalender.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

Mer informasjon om Malaga

Fakta om Malaga

I blant virker det som alle som tar turen til solfylte Spania havner i Málaga, om så bare for at de flyr inn til den internasjonale flyplassen – porten til Costa del Sol – et av verdens mest populære turistmål.

Med et utmerket klima, vakre Middelhavsstrender og et pulserende uteliv er det forståelig. Men for de som er interesserte viser et nærmere øyesyn at det fantes liv her allerede før turiststrømmene ankom. Málaga har en lang historie med okkupasjon og erobring – fønikerne, romerne, visigoterne, morerne og til slutt det kristne Spania. Man hadde det også vanskelig under den spanske borgerkrigen. Byens moderne ansikt er rettet mot handel og på å se til turistnæringens behov – et nav med en stor og velutviklet havn som har blitt en seriøs rival til Andalucías offisielle hovedstad Sevilla. Men likevel er det mye igjen her som minner om Málagas historie. I den gamle byen bak havnen finner man pittoreske smågater, torg og monumenter, en livlig kafékultur og utmerkede boutiquer. Det store torget – Plaza de la Constitución – er et sentrum, som også den vakre treomkransede Avenida og gågaten Calle Marqués de Larios. Rett i nærheten ligger det imponerende moriske Alcazaba-fortet fra 1000-tallet (som nå er et arkeologisk museum). Fortet ligger ovenfor et komplett romersk amfiteater. På en ås i nærheten ligger det moriske slottet Gibralfaro, med en utsikt over byen som er henførende. Den fine barokkatedralen mangler et klokketårn som har inspirert kallenavnet dens – La Manquita (enarmet kvinne). Málaga har søkt om å få bli europeisk kulturhovedstad i 2016 – Viva Málaga! Pablo Picasso (eller Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno Maria de los Reme - dios Cipriano de la Santisima Trinidad Clito Ruiz y Picasso) ble født i Málaga i 1881. Barndomshjemmet hans er et museum.
Innbyggere
558 000 (2006)

Når bør man reise?
På sommeren for turistaktiviteter, vår eller høst for å ta det litt mer rolig.

Ikke gå glipp av

Krypten og de fine gravene i barokkirken Virgen de la Victoria.

En tur innover i landet for å oppleve noen av de urørte byene og få se det tradisjonelle Andalucía – som Ojén (det er relativt billig å leie bil).

En guidet busstur rundt i byen. Den tar ca. en og en halv time og tar deg til de beste severdighetene.

Jardines de la Conception – en flott botanisk hage i utkanten av byen. Den colosseum-lignende tyrefektingsarenaen som er omgitt av moderne høyhus.

Visste du at?
Filmstjernen Antonio Banderas kommer ofte hit for å delta i Semana Santa (den hellige ukens festival). Det har han gjort siden han var liten.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD

 

Oppgi antall reisende
Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear