21 49 39 00 Våre butikker

Weekendtur Ibiza

Søk etter weekendtur til Ibiza. Bestill fly og hotell samtidig og spar penger. Du kan sammenligne ulike avreisedager i vår lavpriskalender.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

Mer informasjon om Ibiza

Fakta om Ibiza

Ibiza by (også kjent under sitt katalanske navn Eivissa) er hovedstaden på den spanske middelhavsøya med samme navn. Til tross for at det ikke bor så mange her vokser antallet mennesker ved sommerens turistsesong med mange tusen besøkende og sesongarbeidere. Det er turismen – spesielt det ville utelivet som ungdommene hengir seg til – som er Ibizas økonomiske ryggrad. Byen ligger ovenfor havnen og har vært porten til øya i flere hundre år. Den har ikke lidt så mye av intensiv nybygging som mange andre steder. Kommer man fra havet ville reisende fra fortiden gjenkjent byen. Katedralen ligger stolt på sin klippe ovenfor en labyrint av smale gater, nabolag og hvite hus, mens den massive bymuren fra 1500-tallet som beskyttet byen så lenge, fremdeles står igjen. Det betyr ikke at det er kjedelig i Ibiza by. Det er litt mindre trangt på morgenen ettersom det ikke finnes så mange hoteller inne i selve byen og nattuglene har dratt hjem for å sove. Det er et godt tidspunkt for å undersøke de forskjellige utsalgene og butikkene eller ta en matbit ved havnen og nyte utsikten over bukten.  Når kvelden nærmer seg fylles barene og musikken settes på igjen. Den gamle byen (D' Alt Vila) bør utforskes til fots. Entreen over en vindbrygge er dramatisk og derfra fører brosteinsgater gjennom Tablas-porten, flankert av statuer, opp mot torget. Fortsett opp mot katedralen og nyt utsikten fra de store terrassene og åpningene i murene som finnes på hvert nivå. Her er den nesten som om man har reist tilbake i tid, til en historisk oase midt i det moderne livet.
Innbyggere
38 000 (2002)

Når bør man reise?
Ibiza er et eneste langt party fra april til oktober. Klimaet er behagelig på vinteren og det er mye roligere da.

Ikke gå glipp av

Det nye museet i D' Alt Vila som viser stedets lange historie, som også finnes på verdensarvslisten. En spasertur rundt marinaen – for å se hvilken yacht man ville ha kjøpt dersom man vant en jackpot... eller to. Det lille, men fine, kunstmuseet på Plaça de la Catedral. Strendene. Den familievennlige Talamanca, Figuertetes eller strendene nærmest byen. Puig des Molins Necropolis – her finnes levninger fra øyas tidligere innbyggere, fra karthagenerne og fremover. Monumentet ved havnen som ble reist som minne over alle de piratene som frekventerte farvannet utenfor Ibiza.


Visste du at?
Katedralen, i gotikk og barokk, er lite overraskende dedikert til snøens Maria.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD

 

Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear