21 49 39 00 Våre butikker

Weekendtur Amsterdam

Søk etter weekendtur til Amsterdam. Bestill fly og hotell samtidig og spar penger. Du kan sammenligne ulike avreisedager i vår lavpriskalender.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

Billig fly + hotell t/r til Amsterdam

fr. 3 288,-

Mer om Amsterdam

Mer informasjon om Amsterdam

Fakta om Amsterdam

Amsterdam begynte som en liten fiskerby på 1200-tallet. I følge legenden ble byen grunnlagt av to frisiske fiskere som kom i land på Amstel-elvens strand i en liten båt sammen med en hund. Oppdemningene i elven ga byen sitt navn. I dag er Amsterdam hovedstad i Nederland og kjent for sin liberale holdning, rike kultur og interessante historie. I byen finnes kilometervis med seilbare kanaler, noen virkelig fantastiske kunstsamlinger, slående arkitektur og fascinerende museer.

Det finnes bare noen få bygninger igjen fra middelalderen – Oude Kerk (den gamle kirken med små hus som klorer seg fast ved den og det åttekantede tårnet), Neuwe Kerk (den nye kirken) og Houten Huis (trehuset). Det historiske sentrum ble bygget for det meste under Amsterdams "gylne tid" på 1600-tallet. Da var byen en av de rikeste i verden takket være sine
handelsforbindelser med Baltikum, Nord-Amerika, Afrika, Indonesia og Brasil. Børsen var den første som handlet kontinuerlig. I denne perioden ble det bygget hus som det klassiske kongelige palasset ved Damplein, Westerkerk, Zuiderkerk og mange kanalhus som De Dolfjin (delfinen) og De Gecroonde Raep (den kronede nepen). I Amsterdam finnes det mange enestående museer: Rijksmuseum, Stedelijk Museum og Rembrandts hus. Van Gogh-museet har verdens største samling av kunstnerens verk. Anne Franks hus på Prinsengracht er stedet hvor den jødiske dagboksforfatteren satt gjemt under andre verdenskrig – det er vel verdt et besøk. Amsterdam er også berømt for sine kanaler. Det finnes tre hovedkanaler som markerer byens vollgrav på ulike tidspunkt. Den innerste er Herengracht, utenfor ligger Keizersgracht og så Prinsengracht. Kanalene nytes best fra en båt, men man kan også sykle langs kanalene som deler inn byen i et stort antall øyer.

Nesten 1 300 broer krysser vannveiene i denne vakre byen som kalles "Nordens Venezia". Amsterdam er også kjent for sitt uteliv, med livlige kafeer, restauranter, klubber, barer, kinoer og teatre. De fleste ligger i nærheten av Leidsplein, Jordaan og Rembrandtplein. Mange besøkende søker seg til det kjente Red Light District med legalisert prostitusjon, strippeklubber og sexshopper.

 

Innbyggere
743 000 (2006)

Når bør man reise?
Mellom mai og september.

Ikke gå glipp av

En båttur på kanalene – det er en fantastisk måte å se byen fra sin beste side på. Oude Kerk – den eldste kirken i Amsterdam. Taket er Europas største middelalderske trehvelving. Anne Franks hus – gjemmestedet der Anne Frank skrev sin berømte dagbok på Prinsengracht. Hun fortalte om de åtte personene som gjemte seg her. Hennes dagbok er ett av de tingene som er stilt ut. Van Gogh-museet, som viser verdens største samling av kunstnerens verk.

Utelivet – Amsterdam er en av Europas virkelige partybyer og har noe å tilby enhver smak.Visste du at?
Byen har et enormt tilbud av ulike kulturelle og historiske attraksjoner.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD

 

Oppgi antall reisende

Weekendtur til Nederland

Weekendtur til Amsterdam
Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear