21 49 39 00 Våre butikker

Weekendtur Riga

Søk etter weekendtur til Riga. Bestill fly og hotell samtidig og spar penger. Du kan sammenligne ulike avreisedager i vår lavpriskalender.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

Mer informasjon om Riga

Fakta om Riga

Riga ligger ved Østersjøen, ved elven Daugavas utløp, og er Baltikums største by. Den ble grunnlagt i 1201 og har siden dette vært okkupert av tyskere, polakker, svensker og russere. Mange års russisk herredømme ble avsluttet i 1991 da Latvia fikk tilbake sin selvstendighet. Riga ble raskt Baltikums mest kosmopolitiske by og byens historiske sentrum ble innført på Unescos verdensarvsliste. Byen er kjent for sine vakre jugendbygninger, noen av de fineste i verden. Jugendarkitekturen finner man i sentrale Riga, rett utenfor Gamlebyen, hvor det finnes hele gater med vakre, dekorative hus. På Elizabetes Iela Iela (Elisabetgaten) finnes noen fantastiske eksempler, men den fineste gaten er kanskje Albertagaten hvor en hel rekke hus ble tegnet av Mikhail Eisenstein - far til den berømte russiske filmskaperen Sergei Eisenstein.

Handelshøyskolens blåhvite fasade er et annet høydepunkt. Riga kan også vise frem arkitektur fra andre perioder. De tre brødrene er en pittoresk husrekke med middelalderske hus, og det eldste er fra 1400-tallet. Riga-domen dominerer Gamlebyen. Den ble bygget i 1211 av Albrecht von Buxthoeven og er trolig den største middelalderske kirken i Baltikum. Slottet, som er presidentens offisielle residens, er nok en severdighet, som også det Historiske museet. Ta også en titt på Sankt Peterskirken med sitt 123 meter høye tårn og Johanneskirken, et lite kapell fra 1200-tallet som ligger i nærheten. Gamlebyen kan også vise til flere gater og torg med bygninger fra 1500- og 1600-tallet oppført av tyskerne. Mange er dekorerte med intrikate detaljer og statuer – det er ganske enkelt vidunderlig å vandre rundt i byen.

 

Innbyggere
727 000 (2006)

Når bør man reise?
Mai til september.

Ikke gå glipp av

Slottet som ligger på Daugava-elvens strand, og som nå er presidentens offisielle residens. Her finnes også et antall museer. Sankt Peterskirken, som er et av Baltikums beste eksempler på gotisk arkitektur. De tre brødrene – gamle middelalderske hus. Det eldste – den hvite broren – er fra 1400-tallet.
Arkitekturmuseet befinner seg her. Johanneskirken fra 1200-tallet. Kirken er berømt for sitt tretårn (dessverre ble tretårnet erstattet av et i metall ved den siste oppussingen) som var det høyeste i Europa på den tiden. Fra tårnet er det en vidunderlig utsikt over byen.Visste du at?
Rigas historiske sentrum befinner seg på Unescos verdensarvsliste.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD

 

Weekendtur til Latvia

Weekendtur til Riga
Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear