21 49 39 00 Våre butikker

Weekendtur Firenze

Søk etter weekendtur til Firenze. Bestill fly og hotell samtidig og spar penger. Du kan sammenligne ulike avreisedager i vår lavpriskalender.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

Mer informasjon om Firenze

Fakta om Firenze

Firenze er Italias, og kanskje verdens, kulturelle sentrum. Proppfull av museer, gallerier, vidunderlige bygninger og kunstskatter i verdensklasse ligger denne urørte senmiddelalderske byen og demonstrerer tydelig sin betydning for politisk og kulturell utvikling i Europa. Innen arkitekturen må katedralen Santa Maria del Fiore være det absolutte mesterverket – mest kalt Duomo – et gotisk byggverk. Den utsøkte og mektige kuppelen ble bygget av Filippo Brunelleschi og innenfor finnes vakre fresker av noen av Italias største kunstnere. Kampanilen (som delvis ble tegnet av Giotto) og dåpskapellet er også verdt et besøk. Dåpskapellet var i begynnelsen et romersk tempel – bronsedøren er et av de første eksemplene på bronsestøperi i renessansen. Både kuppelen og kampanilen er åpne for besøkende og byr på en fantastisk utsikt over byens tak. I hjertet av byen ligger Piazza della Signoria med den mektige Neptunusfontenen skapt av Bartolomeo Ammanati. Denne berømte skulpturen ligger i enden av en romersk akvedukt som fremdeles fungerer. En spasertur i byen avslører mange mesterverk fra renessansen, som Brunelleschis Ospedale degli Innocenti, Pazzikapellet i kirken Santa Croce, Michelangelos arbeider i San Lorenzo og Biblioteca Medicea Laurenziana. Renessansens Firenze var dominert av familien Medici, som var byens mektigste familie mellom 1400-tallet og 1800-tallet. De støttet mange kunstnere og to av byens fremste kunstmuseer, Uffizierna og Pitti-palasset, ble skapt for deres kunstsamlinger. Uffizierna åpnet for allmennheten allerede i 1591, hvilket gjør det til Europas første museum. I dag finnes verdens beste samling av italiensk og florentinsk kunst her. På andre siden av elven ligger Pitti-palasset som inneholder mer av familien Medicis privatsamling og et stort antall renessanseverk, som flere Rafael og Titian, og en stor samling moderne kunst. Ved palasset ligger den vakte Boboli-hagen hvor man kan se interessante skulpturer. Arnoelven renner gjennom sentrale Firenze og en spasertur langs denne gir en urørt utsikt over kupler og tårn. Ikke gå glipp av Ponte Vecchio med innebygde hus og butikker. Den ble bygget i 1345 og er den eneste broen i byen som overlevde andre verdenskrig.

 

Innbyggere
370 000 (2005)

Når bør man reise?
Vår eller høst.

Ikke gå glipp av

Duomo – katedralen spiller en stor rolle i å gjøre Firenzes skyline til en av de mest pittoreske i verden. Den ble ferdigstilt i 1466 etter 170 års arbeid. Det er plass til 30 000 mennesker i kirken. Kuppelen er et eksempel på møtet mellom renessansens håndverks skikkelighet og tidens kultur. Den er 114,5 meter høy.
Uffizierna er et av de mest berømte museene i hele verden. Blant mesterne som man kan se finnes da Vinci, Michelangelo og Rembrandt. Opplevelsen er
overveldende. Pitti-palasset. En piknikk i Boboli-hagen hvor man kan nyte utsikten over byen og de mange skulpturene.
Kirkene San Miniato al Monte, Santa Maria Novella, Santo Spirito og Orsanmichele.


Visste du at?
Man kan bestille et besøk til Uffizierna i forveien og på denne måten unngå de enorme køene.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD

 

Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear