21 49 39 00 Våre butikker

Weekendtur Dublin

Søk etter weekendtur til Dublin. Bestill fly og hotell samtidig og spar penger. Du kan sammenligne ulike avreisedager i vår lavpriskalender.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

Mer informasjon om Dublin

Fakta om Dublin

”In Dublin’s fair city, the girls are still pretty...” – den gamle sangen stemmer fremdeles, til tross for en del merkbare om- og nybygginger fra 1930-tallet og fremover da mye i den gamle, slitne hovedstaden ble revet og fornyet. I den irske økonomiens sterke oppsving ble det også skapt en hel del nye områder. Når dette er sagt... byen nådde et høydepunkt som det britiske imperiets andre by sent på 1700-tallet, og her finnes det fremdeles eksempler på den vakreste georgianske arkitekturen som noensinne har blitt oppført. Hvis du er i tvil – ta en spasertur langs Henrietta Street til King's Inn-huset. For å se Dublins utvikling kan man gå til St Stephen's Green og betrakte det vakre georgianske huset som ligger inneklemt mellom en utsmykket viktoriansk bygning og et uinspirert kontorhus fra 1960-tallet. Man er generelt enige om at det var en feil å rive så mye av den gamle georgianske byen, spesielt når man ser det som har blitt igjen.

Liffeyelven deler Dublins sentrum i Northside (tradisjonelt arbeiderklasse) og Southside (over- og middelklasse) – en inndeling som har løsnet opp over lang tid nå. Byen har mange museer som reflekterer den kulturelle arven, mens området rundt elven og den berømte O'Connel Bridge speiler det moderne Dublin. Halvparten av innbyggerne er under 25, og underholdningslystne ungdommer fra hele Europa tilbringer gjerne en ferieweekend her. De beste kveldsfornøyelsene finner man rundt Temple Bar, med sine svingende brosteinsgater og rundt St Stephen's Green. Glem ikke at Dublin ble stemt frem som "Europas vennligste by" i 2007 – og dette gjelder fortsatt.

 

Innbyggere
506 000 (2006)

Når bør man reise?
Når som helst – byen sover aldri. St. Patrick's Day (17. mars) er likevel spesiell.

Ikke gå glipp av

Postkontoret på O'Connel Street hvor Patrick Pearse utropte irsk selvstendighet på første påskedag i 1916. Kulehullene som utgjorde engelskmennenes svar er fremdeles igjen her. Chester Beatty Library på Dublins slott (som er en severdighet i seg selv), hvor det finnes en merkverdig samling manuskripter og eldre kunst.

Grafton Street, med sine gatemusikanter, kunstnere og turister som er et uttrykk for energien og atmosfæren i denne ungdommelige byen. Et besøk på Guinness på St Jame’s Gate – ta en rundtur og prøvesmak det "svarte gullet" (og besøk Gravity Bar). Dublin Writer's Museum på Parnell Square som hyller byens uovertrufne litterære arv. Trinity College – med det gamle biblioteket og Irlands mest berømte bok, den illuminerte Book of Kells fra 700-tallet.



Visste du at?
På moderne irsk heter Dublin Baile Átha Cliath.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD

 

Weekendtur til Irland

Weekendtur til Dublin
Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear