21 49 39 00 Våre butikker

Weekendtur Helsinki

Søk etter weekendtur til Helsinki. Bestill fly og hotell samtidig og spar penger. Du kan sammenligne ulike avreisedager i vår lavpriskalender.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

Mer informasjon om Helsinki

Fakta om Helsinki

Frem til slutten av 1800-tallet var Helsinki en ganske ubetydelig markedsby ved Vanda-elvens utløp. Sverige tapte Finland til Russland i 1809, og tsar Alexander I gjorde Helsinki til hovedstad. Finland forble et russisk storfyrstedømme frem til 1918. I andre verdenskrig, 1940, gjorde russerne et forsøk på å invadere landet, men kom bare så langt som til Mannerheimlinjen øst for Helsinki.

Den elegante gamle byen kan dateres tilbake til 1830-tallet, da den ble bygget i neoklassisk stil for å minne om St Petersburg – den ble kjent som "Nordens hvite by". Den ligger for det meste på en halvøy og kobles sammen med de utspredde forstedene med broer og ferger. Havet virker som det finnes bak hvert hjørne – og skjær og klipper er en del av bymiljøet.

Helsingfors er en rik by, og skaper omkring en tredjedel av landets velstand. Men til tross for dette er den et perfekt reisemål for besøkende. Den gamle byen virker som den kan by på alt mulig. Den er kompakt og intim og har en livlig atmosfære – og den er samtidig avslappet. Det finnes godt med elegante bygninger. Begynn med de rundt Senatstorget, for eksempel den storslåtte domkirken. Den sørlige havnen er neste stopp. Der er det torghandel hver dag, og det finnes kafeer og sightseeingbåter utgår herfra. Gå så opp til Esplanådikatu, hvor det ligger mange gode butikker, og videre til den store bulevarden Mannerheimintie hvor man finner teatre, gallerier, museer og konserthus.
Innbyggere
565 000 (2007

Når bør man reise?
Sommeren er best – hvis du ikke synes mørket er spennende.

Ikke gå glipp av

En utflukt til Hagalund (Tapiola på finsk), en forstad som ble bygget på 1950- og 1960-tallet i form av en moderne hageby.

Et besøk til Borgbacken, Finlands eldste fornøyelsespark, grunnlagt i 1950. Her finnes det mange spennende attraksjoner.

Sveaborg (Suomenlinna på finsk) – en av verdens største sjøfestninger bygget på seks øyer. Finnes på Unescos verdensarvsliste.

Sibeliusmonumentet i parken som bærer den berømte komponistens navn. Helsingfors zoo.

Visste du at?
Helsinki spilte stand-in (noe motvillig) for Russland i flere filmer under den kalde krigen – som The Kremlin Letter og Gorkijparken.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD

 

Oppgi antall reisende
Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear