21 49 39 00 Våre butikker

Reiser til Berlin

I Berlin finnes det massevis av sjel. Byens historie er både lang og fylt med smerte ettersom Berlin var utgangspunktet for Hitlers og andre verdenskrigs ufattelige brutalitet. Byen ble et gitt mål for bombing fra motstanderne, og mange av Berlins vakre bygninger og gater ble fullstendig ødelagt. Man har lagt mye penger og kraft bak å gjenopprette Berlin, og i dag blomstrer byen igjen.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!


På 20-tallet, før krigen satte Berlin på kartet som tyrannby, var byen kjent som den dovne cabaretkulturens høyborg, og det ble også skapt svært innovativ film og kunst.

I dag har Berlin gjenoppdaget seg selv og gått fra å være et urettferdig oppdelt maktspillssentrum til igjen å bli en av Europas største kulturmetropoler. I Berlin finnes det massevis av underholdning for alle aldre og interesser, fra storslåtte historiske bygninger, museer, kunstgallerier, teatre og monumenter, til en stor dyrehage og et sprudlende uteliv med nattklubber og barer som tiltrekker seg folk fra hele verden.
 

Berlins domkirke, som på tysk heter Berliner Dom, er en praktfull kirke som har en svært interessant historie. Selv om kirkens eksteriør er imponerende nok, er det det indre som virkelig gjør at man mister pusten.

Det finnes to zoologiske hager i Berlin - Zoologischer Garten og Tierpark Berlin. Den førstnevnte har massevis av dyrearter, pandakjendisen BaoBao og et stort akvarium som blant annet er hjem til to komodovaraner. Den andre er en av Europas største dyreparker.

Alexanderplatz er et stort torg som ligger i bydelen Berlin-Mitte. Torget utgjorde et viktig punkt for Øst-Berlin, særlig for å vise at standarden og utviklingen ikke hadde stagnert i øst. Alexanderplatz er hjem til Berlins kanskje største landemerke - TV-tårnet, som når hele 365 meter opp i skyene.

Mellom den elegante gaten Warschauer Strasse og Ostbahnhof står et stykke av Berlinmuren fortsatt som en påminnelse om Berlins vanskelige historie. Det finnes også en bit av muren utenfor Mauermuseum.

Brandenburger Tor er en flott byport som i sin utforming minner mye om Akropolisporten Propyleene i Athen. Byporten ble reist av kong Fredrik Wilhelm II som et tegn på fred. Brandenburger Tor ligger ved Pariser Plats, og er et stort symbol for Berlin.

Reiser til Tyskland

Reiser til Berlin
Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear